- Головна
- Готові шкільні презентації
- Презентація на тему «Органічні речовини і здоров’я людини»
Презентація на тему «Органічні речовини і здоров’я людини»
171
Слайд #1
Презентація на тему:Органічні речовини і здоров'я людини. Жири, білки, вуглеводи як компоненти їжі, їхня роль в організмі.
Підготували:
учениці 7-Б(г.) класу
Петрівська Марія,
Яремчук Софія,
Малайко Юлія,
Шевчишин Тетяна,
Андрухів Юлія
Вчитель: Глуховецька О.В.
Підготували:
учениці 7-Б(г.) класу
Петрівська Марія,
Яремчук Софія,
Малайко Юлія,
Шевчишин Тетяна,
Андрухів Юлія
Вчитель: Глуховецька О.В.
Слайд #2
Проблеми, що порушуються у даній презентації:
Що таке здоров'я? Та що потрібно робити, щоб бути здоровим?
Які органічні речовини потрібні для здоров'я організму?
Що таке білки, жири, вуглеводи? Які їхні функції в організмі людини?
У яких продуктах містяться жири, білки та вуглеводи?
Яку роль відіграють органічні сполуки для здоров'я людини?
Що таке здоров'я? Та що потрібно робити, щоб бути здоровим?
Які органічні речовини потрібні для здоров'я організму?
Що таке білки, жири, вуглеводи? Які їхні функції в організмі людини?
У яких продуктах містяться жири, білки та вуглеводи?
Яку роль відіграють органічні сполуки для здоров'я людини?
Слайд #3
План:
Здоров'я людини
Органічні речовини у житті людини
Білки, жири, вуглеводи: а) функції б) у продуктах харчування
Роль білків, жирів, вуглеводів у житті людини
Висновки
Список використаної літератури
Здоров'я людини
Органічні речовини у житті людини
Білки, жири, вуглеводи: а) функції б) у продуктах харчування
Роль білків, жирів, вуглеводів у житті людини
Висновки
Список використаної літератури
Слайд #4
Здоров'я людини
Здоров'я – це стан організму людини, при якому відсутні хвороби і фізичні дефекти, а організм у цілому і кожен орган зокрема повноцінно виконують свої функції
Здоров'я – це стан організму людини, при якому відсутні хвороби і фізичні дефекти, а організм у цілому і кожен орган зокрема повноцінно виконують свої функції
Слайд #5
Здоров'я людини
Здоров'я – це стан організму людини, при якому відсутні хвороби і фізичні дефекти, а організм у цілому і кожен орган зокрема повноцінно виконують свої функції
Здоров'я – це стан організму людини, при якому відсутні хвороби і фізичні дефекти, а організм у цілому і кожен орган зокрема повноцінно виконують свої функції
Слайд #6
Органічні речовини
Нормальна діяльність організму можлива при безперервному надходженні їжі. Органічні речовини, що входять до складу їжі: жири, білки, вуглеводи, мінеральні солі, вода і вітаміни необхідні для життєвих процесів організму.
Нормальна діяльність організму можлива при безперервному надходженні їжі. Органічні речовини, що входять до складу їжі: жири, білки, вуглеводи, мінеральні солі, вода і вітаміни необхідні для життєвих процесів організму.
Слайд #7
Білки
Білки́ — складні високомолекулярні природні органічні речовини, що складаються з амінокислот, сполучених пептидними зв' язками.
Білки́ — складні високомолекулярні природні органічні речовини, що складаються з амінокислот, сполучених пептидними зв' язками.
Слайд #8
Функції білків
Структурна
Каталітична
Регуляторна
Рухова
Транспортна
Захисна
Запасна
Енергетична
Рецепторна
Структурна
Каталітична
Регуляторна
Рухова
Транспортна
Захисна
Запасна
Енергетична
Рецепторна
Слайд #9
Білки як компоненти їжі:
Слайд #10
Вуглеводи
Вуглеводи —органічні сполуки, до складу яких входять тільки С (карбон),О (оксиген) та Н (гідроген).
Вуглеводи —органічні сполуки, до складу яких входять тільки С (карбон),О (оксиген) та Н (гідроген).
Слайд #11
Функції вуглеводів
Пластична
Запасна
Рецепторна
Захисна
Енергетична
Пластична
Запасна
Рецепторна
Захисна
Енергетична
Слайд #12
Вуглеводи у харчуванні :
Слайд #13
Жири
Жири — велика група органічних сполук, які, з фізичного погляду, мають меншу від одиниці питому вагу і, як правило, розчинні в органічних розчинниках, як правило не розчиняються у воді, і під звичайним тиском їх не можна перегнати, не розклавши.
Жири — велика група органічних сполук, які, з фізичного погляду, мають меншу від одиниці питому вагу і, як правило, розчинні в органічних розчинниках, як правило не розчиняються у воді, і під звичайним тиском їх не можна перегнати, не розклавши.
Слайд #14
Функції жирів
Енергетична
Структурна
Регуляторна
Запасна
Захисна
Енергетична
Структурна
Регуляторна
Запасна
Захисна
Слайд #15
Жири у продуктах харчування:
Слайд #16
Роль білків, жирів та вуглеводів у житті людини
Жири є найважливішим енергетичним компонентом харчового раціону– 1 г жирів дає 37,7 кДж (9 ккал) енергії, їх біологічне значення зумовлене тим, що вони є носіями життєвонеобхідних для організму речовин .
Жири є найважливішим енергетичним компонентом харчового раціону– 1 г жирів дає 37,7 кДж (9 ккал) енергії, їх біологічне значення зумовлене тим, що вони є носіями життєвонеобхідних для організму речовин .
Слайд #17
Основна роль вуглеводів пов'язана з їх енергетичною функцією. При їх ферментативному розщеплюванні і окисленні виділяється енергія, яка забезпечує організм.
Слайд #18
Білки - це незамінні компоненти раціону, без яких неможливе життя, ріст і розвиток організму.
Слайд #19
ВИСНОВКИ:
Здоров'я людини – це стан живого організму, при якому організм у цілому і всі организдатні виконувати свої життєві функції.
Органічні речовини, що входять до складу їжі: жири, білки, вуглеводи, мінеральні солі, вода і вітаміни, які необхідні для життєвих процесів організму.
Білки - це незамінні компоненти раціону, без яких неможливе життя, ріст і розвиток організму.
Більшу частину енергії, необхідної для нормальної життєдіяльності, організм людини одержує з вуглеводами.
Жири є одними з найважливіших харчових продуктів. Вони є невід'ємною складовою нашого харчування.
Здоров'я людини – це стан живого організму, при якому організм у цілому і всі организдатні виконувати свої життєві функції.
Органічні речовини, що входять до складу їжі: жири, білки, вуглеводи, мінеральні солі, вода і вітаміни, які необхідні для життєвих процесів організму.
Білки - це незамінні компоненти раціону, без яких неможливе життя, ріст і розвиток організму.
Більшу частину енергії, необхідної для нормальної життєдіяльності, організм людини одержує з вуглеводами.
Жири є одними з найважливіших харчових продуктів. Вони є невід'ємною складовою нашого харчування.
Слайд #20
Список використаної літератури:
Ярошенко О.Г. Хімія 11 кл., << Грамота >> , 2011.
uk.wikipedia.org/wiki
unilever.ua/brands/healthyliving/healthylivingarcticles/jur.aspx
osvita.ua/vnz/reports/biolog/26710/
pidruchniki.ws/11570718/meditsina/pozhivni_rechovini_bilki_zhiri_vuglevodi
wayoflife.dp.ua/xarchuvannya/xarchovi-zhyry/
Ярошенко О.Г. Хімія 11 кл., << Грамота >> , 2011.
uk.wikipedia.org/wiki
unilever.ua/brands/healthyliving/healthylivingarcticles/jur.aspx
osvita.ua/vnz/reports/biolog/26710/
pidruchniki.ws/11570718/meditsina/pozhivni_rechovini_bilki_zhiri_vuglevodi
wayoflife.dp.ua/xarchuvannya/xarchovi-zhyry/
Слайд #21
Дякуємо за увагу!