- Головна
- Готові шкільні презентації
- Презентація на тему «Раціональне використання добрив та проблеми охорони природи»
Презентація на тему «Раціональне використання добрив та проблеми охорони природи»
2954
Слайд #1
Раціональне використання добрив та проблеми охорони природи
Виконала
учениця 10-А класу
Машталер Людмила
Виконала
учениця 10-А класу
Машталер Людмила
Слайд #2
Що таке добрива і навіщо вони
Добрива — органічні й неорганічні речовини, які застосовують для поліпшення умов живлення культурних рослин з метою підвищення врожаю й поліпшення його якості.
Добрива — органічні й неорганічні речовини, які застосовують для поліпшення умов живлення культурних рослин з метою підвищення врожаю й поліпшення його якості.
Слайд #3
Що таке добрива і навіщо вони
Добрива — органічні й неорганічні речовини, які застосовують для поліпшення умов живлення культурних рослин з метою підвищення врожаю й поліпшення його якості.
Добрива — органічні й неорганічні речовини, які застосовують для поліпшення умов живлення культурних рослин з метою підвищення врожаю й поліпшення його якості.
Слайд #4
ҐРУНТ
ҐРУНТ – основне джерело забезпечення рослин поживними речовинами.
ҐРУНТ – основне джерело забезпечення рослин поживними речовинами.
Слайд #5
Втрати компенсують
внесенням добрив
внесенням добрив
Слайд #6
Втрати компенсують
внесенням добрив
внесенням добрив
Слайд #7
Норми внесення добрив залежать від виду рослини, складу і властивостей ґрунту, інших чинників
Надлишок добрив не збільшує врожаю, а накопичується в рослинах, потрапляє в питну воду і може зашкодити здоров'ю людей.
Надлишок добрив не збільшує врожаю, а накопичується в рослинах, потрапляє в питну воду і може зашкодити здоров'ю людей.
Слайд #8
і
Слайд #9
Потрапляння мінеральних добрив у водойми
Заростання водойм
Загибель водних організмів
Заростання водойм
Загибель водних організмів
Слайд #10
Роль хімії в розв'язуванні продовольчої проблеми
Нині виробництво продуктів харчування, зокрема рослинного походження, турбує все людство.
З роками посівних площ стає все менше і менше, а наявні збіднюються на вміст елементів живлення.
Вийти з такої критичної ситуації дає змогу раціональне використання добрив.
Щоб добрива приносили найбільшу користь, потрібно знати, коли та які добрива найкраще використати, який спосіб внесення обрати.
Нині виробництво продуктів харчування, зокрема рослинного походження, турбує все людство.
З роками посівних площ стає все менше і менше, а наявні збіднюються на вміст елементів живлення.
Вийти з такої критичної ситуації дає змогу раціональне використання добрив.
Щоб добрива приносили найбільшу користь, потрібно знати, коли та які добрива найкраще використати, який спосіб внесення обрати.