Презентація на тему «Чорні діри» (варіант 11)


905



Слайд #1


Чорні діри
В космічному просторі
Презентація на тему «Чорні діри» (варіант 11) - Слайд #1

Слайд #2


Чорні дірки - кінцевий результат діяльності зірок. Після використання всіх резервів ядерного пального і припинення реакцій зірка вмирає. Вона вибухає і з'являється наднова зірка
Після чого всі залишки від вибуху збираються в одну точку, концентрація якої перевершує щільність атома в 10000 разів і утворюється чорна діра, яка, відповідно до загальної теорії відносності Альберта Ейнштейна (1915), тягне викривлення простору-часу.
Презентація на тему «Чорні діри» (варіант 11) - Слайд #2

Слайд #3


Більшість вважає, що відкриття існування чорних дір - заслуга Альберта Ейнштейна.Однак Ейнштейн закінчив свою теорію до 1916-му року, а Джон Мітчелл обмірковував цю ідею ще в далекому 1783-му. Вона не знайшла застосування тому, що цей англійський священик просто не знав, що з нею робити.
Презентація на тему «Чорні діри» (варіант 11) - Слайд #3

Слайд #4


СТРУКТУРА ЧОРНОї ДИРИ
Промені світла відхиляються потужним гравітаційним полем, що оточує чорну діру. Далеко від діри промені викривляються слабо. Якщо ж промінь проходить зовсім поряд з дірою, вона може захопити його на кругову орбіту або засмоктати в себе зовсім.
сингулярність-вся речовина чорної діри зібрана в нескінченно малу точку нескінченної щільності в самому її центрі.
горизонт подій-кордон чорної діри
Презентація на тему «Чорні діри» (варіант 11) - Слайд #4

Слайд #5


РАДИУС Шварцшильда -
У 1906 році німецький фізик Шварцшільц отримав рішення рівнянь загальної теорії відносності для поля тяжіння сферичного тіла. З цього рішення слідує чудовий висновок: сила тяжіння, що діє між масою М і пробної часткою м на відстані г від центру тяжіє маси, зростає до нескінченності при г = 2GM / куб.см, де G - гравітаційна постійна, з - швидкість світла.
Презентація на тему «Чорні діри» (варіант 11) - Слайд #5

Слайд #6


 
Німецький астроном Карл Шварцшильд (1873-1916) в останні роки свого життя, використовуючи рівняння загальної теорії відносності Ейнштейна, розрахував гравітаційне поле навколо маси нульового обсягу.)
Презентація на тему «Чорні діри» (варіант 11) - Слайд #6

Слайд #7


Чорні діри не можна безпосередньо побачити, але про їх присутності іноді можна судити по дії їх гравітаційного поля на найближчі об'єкти.
Презентація на тему «Чорні діри» (варіант 11) - Слайд #7

Слайд #8


Система зірка і чорна діра знаходиться приблизно на видаленні в 10,000 світлових років у межах нашої галактики Чумацького шляху.
Презентація на тему «Чорні діри» (варіант 11) - Слайд #8

Слайд #9


Ми зазвичай думаємо, що всі чорні діри по суті одне і те ж. Проте астрономи недавно з'ясували, що їх можна розділити на кілька різновидів.Є обертові чорні діри, чорні діри з електричним зарядом і чорні діри, що включають риси перших двох. Звичайні чорні діри виникають шляхом поглинання матерії, а чорна діра яка обертяэться утворюється шляхом злиття двох таких дірок.
Презентація на тему «Чорні діри» (варіант 11) - Слайд #9

Слайд #10


Чорні діри можуть видавати звукиВсе, що оточує чорну діру, затягується в цю безодню і одночасно з цим прискорюється. Горизонт подій розганятє частки майже до швидкості світла.Під час перетину матерією центру горизонту подій виникає звук, що булькає. Цей звук є перетворенням енергії руху в звукові хвилі.У 2003-му році астрономи за допомогою космічної рентгенівської обсерваторії Чандра зафіксували звукові хвилі, які виходять від надмасивної чорної діри, що знаходиться на відстані 250 мільйонів світлових років.
Презентація на тему «Чорні діри» (варіант 11) - Слайд #10

Слайд #11


Коли щось( це може бути і планета , і зірка , і галактика , і частка світла ) проходить досить близько від чорної діри , то цей об'єкт неминуче буде захоплений її гравітаційним полем. Для того , щоб залишити горизонт подій , необхідно розвинути швидкість , більшу ніж швидкість світла , а це неможливо.
Презентація на тему «Чорні діри» (варіант 11) - Слайд #11

Слайд #12


Чорні діри засмоктують всю навколишню масу. Всередині чорної діри все це пресується настільки сильно, що простір між окремими елементами атомів стискається, і в результаті утворюються субатомні частинки, здатні вилітати назовні. Ці частинки вириваються з чорної діри завдяки лініям магнітного поля, що перетинають горизонт подій.Виділення часток створює енергію досить ефективним способом. Перетворення маси в енергію є шляхом у 50 разів більш ефективнішим , ніж ядерний синтез.
Презентація на тему «Чорні діри» (варіант 11) - Слайд #12

Слайд #13


Обертаються гаряча блакитна зірка і, по всій ймовірності, чорна діра з масою, рівною 16 масам Сонця.
Презентація на тему «Чорні діри» (варіант 11) - Слайд #13

Слайд #14


. З незрозумілих поки причин, загасаюча зірка трансформується в наднову перш, ніж вибухнути
Презентація на тему «Чорні діри» (варіант 11) - Слайд #14

Слайд #15


Презинтацію виконала:
Учениця 11-А класу
Казан Аліна
Презентація на тему «Чорні діри» (варіант 11) - Слайд #15