- Головна
- Готові шкільні презентації
- Презентація на тему «Харчові добавки» (варіант 7)
Презентація на тему «Харчові добавки» (варіант 7)
365
Слайд #1
харчові Добавки
Слайд #2
Зміст
Поняття про харчові добавки.
Шкідливі добавки.
Що приховують виробники?
Поняття про харчові добавки.
Шкідливі добавки.
Що приховують виробники?
Слайд #3
Поняття про харчові добавки
Харчові добавки – одне з найдавніших винаходів людства. Вони з'явилися однією з перших досягнень Homo sapiens.
Харчові добавки – одне з найдавніших винаходів людства. Вони з'явилися однією з перших досягнень Homo sapiens.
Слайд #4
Шкідливі добавки
Шкідливі добавки — це добавки, якими доведено, що їхня дія завдає шкоди здоров'ю.
Шкідливі добавки — це добавки, якими доведено, що їхня дія завдає шкоди здоров'ю.
Слайд #5
Всі харчові добавки діляться на кілька груп, до яких відносяться:
барвники (E100-E199);
консерванти (E200-E299);
антиокислювачі (E300-E399);
стабілізатори (E400-E499);
підсилювачі аромату і смаку (E600-E699);
антибіотики (E700-E799);
інші добавки (E900-E999);
барвники (E100-E199);
консерванти (E200-E299);
антиокислювачі (E300-E399);
стабілізатори (E400-E499);
підсилювачі аромату і смаку (E600-E699);
антибіотики (E700-E799);
інші добавки (E900-E999);
Слайд #6
Харчові добавки збільшують ризик розвитку раку…
Слайд #7
Що приховують виробники?
Більшість виробників, додаючи в їхні продукти харчові добавки, не вказують їх узагалі з яких речовин вони складаються. Наприклад, Є 950,має метиловий спирт, погіршує роботу сердечно – судинної системи.
Більшість виробників, додаючи в їхні продукти харчові добавки, не вказують їх узагалі з яких речовин вони складаються. Наприклад, Є 950,має метиловий спирт, погіршує роботу сердечно – судинної системи.
Слайд #8
Натуральні (природні) барвники
Натуральні барвники зазвичай виділяють з природних джерел у вигляді суміші . Серед натуральних барвників необхідно відзначити каротиноїди, хлорофіли. Вони, як правило, не володіють токсичністю.
Натуральні барвники зазвичай виділяють з природних джерел у вигляді суміші . Серед натуральних барвників необхідно відзначити каротиноїди, хлорофіли. Вони, як правило, не володіють токсичністю.
Слайд #9
Харчові добавки використовуються з метою:- збереження поживних властивостей харчових продуктів;- надання харчовим продуктам більш привабливого вигляду;- збільшення терміну зберігання харчових продуктів;
Слайд #10
Фаст-фуди
Фаст-фуд - винуватець розвитку багатьох захворювань. Він містить у великій кількості жири та консерванти. Крім усього іншого, він містить у великих кількостях сіль, яка здатна приховати справжній смак зіпсованої їжі.
Фаст-фуд - винуватець розвитку багатьох захворювань. Він містить у великій кількості жири та консерванти. Крім усього іншого, він містить у великих кількостях сіль, яка здатна приховати справжній смак зіпсованої їжі.
Слайд #11
Гамбургер
Гамбургер — вид сендвіча, очолює друге місце у рейтингу шкідливих продуктів.
Гамбургер — вид сендвіча, очолює друге місце у рейтингу шкідливих продуктів.
Слайд #12
Багато людей щиро вірять, що чіпси робляться з картоплі . Насправді, чіпси робляться із тіста, отриманого шляхом змішування подібних інгредієнтів, формують чіпси, а потім обсмажують.
Чіпси
Чіпси
Слайд #13
Сухарики
Сухарики - сушений хліб дрібними шматочками, з різними смаковими добавками-ароматизаторами.
Сухарики - сушений хліб дрібними шматочками, з різними смаковими добавками-ароматизаторами.
Слайд #14
Coca Cola
Першим в справу вступає цукор, якого в одній баночці рівно добова норма, тому що в колі містяться речовини нейтралізують його смак. Із за цукру відбувається вироблення великої кількості інсуліну. Весь цей час організм всмоктує кофеїн з коли, із за чого кров'яний тиск збільшується.
Першим в справу вступає цукор, якого в одній баночці рівно добова норма, тому що в колі містяться речовини нейтралізують його смак. Із за цукру відбувається вироблення великої кількості інсуліну. Весь цей час організм всмоктує кофеїн з коли, із за чого кров'яний тиск збільшується.
Слайд #15
Морозиво
Щоб бути впевненим у якості морозива, не забувайте уважно читати етикету та інгредієнти, з яких воно виготовлене. Здорові люди у вживанні морозива повинні знати міру і їсти його не більше трьох разів на тиждень. На думку фахівців, 150 грамів морозива в тиждень не зашкодить нікому і принесуть тільки радість і користь.
Щоб бути впевненим у якості морозива, не забувайте уважно читати етикету та інгредієнти, з яких воно виготовлене. Здорові люди у вживанні морозива повинні знати міру і їсти його не більше трьох разів на тиждень. На думку фахівців, 150 грамів морозива в тиждень не зашкодить нікому і принесуть тільки радість і користь.
Слайд #16
При використанні замінників цукру — інша біда: при тривалому вживанні вони шкідливі для здоров'я. А компоненти на букву Е самі можуть викликати стоматологічні та інші захворювання (Е-320, Е-322, Е-414, Е-422 та ін.)
Жувальна гумка: корисно чи шкідливо?
Жувальна гумка: корисно чи шкідливо?
Слайд #17
Крабові палички
До крабових паличок входить велика кількість шкідливих речовин. Так, купивши в найближчому магазині упаковку паличок, в її складі я виявила шкідливі препарати: стабілізатор Е450, барвники і сильні алергени Е120, Е160а, а також Е171.
До крабових паличок входить велика кількість шкідливих речовин. Так, купивши в найближчому магазині упаковку паличок, в її складі я виявила шкідливі препарати: стабілізатор Е450, барвники і сильні алергени Е120, Е160а, а також Е171.
Слайд #18
Висновок
Отже, дозволені харчові добавки, що мають індекс Е та ідентифікаційний номер, мають визначену якість.
Отже, дозволені харчові добавки, що мають індекс Е та ідентифікаційний номер, мають визначену якість.
Слайд #19
Дякую За Увагу!!!