Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків»


1128



Слайд #1


Косметичні проблеми підлітків
Підготував
Учень 7-Б класу
КНВК
Воротинцев Артем
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #1

Слайд #2


Типи шкір
Нормальна шкіра зустрічається рідко. Вона матова, гладенька, без лишнього блиску, з легким рум'янцем, без дефектів. Така шкіра добре переносить мило і воду, стійка до атмосферного впливу. Але це не значить, що вона не потребує догляду.
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #2

Слайд #3


Суха шкіра - ніжна, гладенька, бархатна. В неї є свої достоїнства і недоліки. Вона тонка, у юних леді дуже красива, але більше любої другої шкіри піддається впливу сонця і вітру, температури і вологості. На сухій шкірі вже в ранньому віці появляються морщинки, особливо навколо очей і носа. Така шкіра погано переносить воду: після вмивання появляється почуття стягування. Оскільки з такою шкірою достатньо багато турбот, детальніше про догляд за шкірою я напишу в окремому випуску.
Жирна шкіра постійно блистить, пори на ній розширені, нагадують лимонну шкірку. Під впливом інфекції на ній можуть виникати подразнення, запалення. Але у такої шкіри є і позитивні якості: вона довго залишається еластичною, на ній пізніше виникають морщини і з віком жирна шкіра стає краще. 
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #3

Слайд #4


Комбінована, або змішана, шкіра обличчя має ознаки і жирною, і сухої шкіри - найчастіше це результат неправильного догляду за шкірою обличчя.
У Т-зоні (лоб, ніс, підборіддя) шкіра жирна, а на скулах і щоках - нормальна. Владаркам комбінованого типу шкіри необхідно використовувати косметичні засоби для двох типів шкіри.
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #4

Слайд #5


Найболючіша проблема підлітків, яка потребує серйозного ставлення - вугри. Це вузлики та скупчення гною, що утворилися внаслідок закупорювання шкірних пор. Вони з'являються в період статевого дозрівання, коли в організмі зростає рівень гормонів, які виробляють статеві та деякі інші залози. Переносячись кров'ю по всьому організму, ці специфічні речовини забезпечують в організмі дитини вікові зміни.
Вугри можуть бути різні - від неглибоких дрібних прищиків до великих гнояків, які лишають по собі рубці.
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #5

Слайд #6


Додатковими, але обов'язковими, умовами лікування вугрів є охайність, перебування на свіжому повітрі, здоровий сон. Особливу увагу слід звернути на харчування.
Зокрема, важливо додержувати таких рекомендацій:
• їсти регулярно невеликими порціями;
• уникати гострих приправ;
• уникати надмірного споживання солі;
• не пити міцного чаю і кави;
• обмежити споживання жирів;
• уникати солодощів (особливо шоколаду, какао, халви, тістечок);
• вживати молочні продукти; їсти якомога більше фруктів, салатів зі свіжих овочів
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #6

Слайд #7


Можна
Не можна
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #7

Слайд #8


Спільниками у лікуванні вугрів є сонце і повітря, тому їх слід використовувати повною мірою.
Велика помилка деяких підлітків - ховати вугри на лобі під волоссям. Воно зменшує доступ сонця до шкіри та може спровокувати інфекційне зараження. І зовсім неприпустимо наносити на вугри товстий шар крем-пудри. Це посилює подразнення й ускладнює лікування.
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #8

Слайд #9


Щоб шкіра була здоровою і красивою, потрібно правильно і регулярно доглядати за нею. Стан шкіри людини безпосередньо залежить від загального стану організму, умов життя, санітарно-гігієнічного режиму та ін. Недостатнє або неповноцінне харчування, незадовільні умови праці та побуту можуть стати передумовами для появи безлічі дерматозів (захворювань шкіри), особливо паразитарних та інфекційних.
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #9

Слайд #10


Головні чинники здоров'я шкіри
Міцний і повноційний сон омолоджує шкіру підлітків , робить її красивою та підвищує кровопостачання шкіри і вона стає рожевою , свіжою очі набувають осяйного блиску, рухи - спокійні і гармонійні .
 Регулярний сон – одна з основних умов доброго самопочуття.
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #10

Слайд #11


Гігієнічні процедури сприяють нормальній діяльності шкіри . Завдяки водним процедурам з її поверхні видаляються мертві клітини, піт, жир, пил, які закупорюють пори та можуть спричинити подразнення і появу вугрів. Чиста шкіра свіжа, красива, приваблива.
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #11

Слайд #12


Всім відомо, що сонце - це здоров'я й джерело життя на Землі. Сонце не тільки приносить нам радість, але й підвищує опірність організму до захворювань. Поліпшує кровообіг, активізує обмін речовин в організмі. Під впливом сонця на шкіру виробляється в організмі вітамін Д. 
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #12

Слайд #13


Шкіру треба доглядати ззовні та зсередини. На шкіру впливає харчування та стан органів травлення : шлунка, кишечнику,печінки тощо. Стеж , щоб у твоєму раціоні було достатньо продуктів,які містять вітаміни А,С,D, групи B. Це вітаміни краси.
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #13

Слайд #14


Харчуючись помірно,різноманітно , додержуючись режиму харчування , матимеш гарну, приємну на дотик , рожеву, м'яку ,еластичну,гладеньку шкіру,
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #14

Слайд #15


Косметичні засоби для підлітків
Слово «косметика» походить від грецького kosmetike й означає «мистецтво прикрашати». Люди здавна застосовували косметичні засоби. Прообразом сучасної косметики є крем чи мазь, які складалися з жиру тварин. Потім до тваринних жирів почали додавати рослинні олії, духмяні речовини, віск і лікарські засоби.
Косметику умовно можна поділити на гігієнічну (профілактичну), лікарську, декоративну та пластичну хірургію.
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #15

Слайд #16


Гігієнічна косметика - це засоби, що слугують для захисту від холоду, вітру, сонця, вологості тощо (олії, пудри, пасти, креми, мило).
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #16

Слайд #17


Лікарська косметика лікує косметичні вади обличчя і тіла, при цьому використовує медичні препарати - вітаміни, гормони.
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #17

Слайд #18


Декоративна косметика - це мистецтво прикрашати обличчя, догляд за нігтями, мистецтво зачіски. Її засоби - пудри, губні помади, грим, рум'яна, туш для повік, фарби для волосся тощо.
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #18

Слайд #19


Пластична, або естетична, хірургія - видалення та виправлення вроджених вад і таких, які не вдалося виправити за допомогою лікувальної косметики.
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #19

Слайд #20


Запам'ятайте
Треба пам'ятати , що деякі косметичні засоби можуть зашкодити незрілій шкірі . І навіть найкращий макіяж не може зрівнятися з ніжністю молодості.
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #20

Слайд #21


Кінець
Презентація на тему «Косметичні проблеми підлітків» - Слайд #21