Презентація на тему «Жири, вуглеводи, білки, вітаміни як компоненти їжі» (варіант 2)


296



Слайд #1


Презентація на тему:«Жири, білки, вуглеводи»
Підготувала
Хвірук Тетяна 11-В клас
Презентація на тему «Жири, вуглеводи, білки, вітаміни як компоненти їжі» (варіант 2) - Слайд #1

Слайд #2


Органічні речовини
Жири ~20%
Білки ~35%
Вуглеводи 2%
Презентація на тему «Жири, вуглеводи, білки, вітаміни як компоненти їжі» (варіант 2) - Слайд #2

Слайд #3


Організм – відкрита система
О2
Н2О
Жири
Білки
Вуглеводи
Мінеральні солі
Вітаміни
Сечовина
Сечова кислота
Неперетравлені рештки
СО2
Презентація на тему «Жири, вуглеводи, білки, вітаміни як компоненти їжі» (варіант 2) - Слайд #3

Слайд #4


Жири (ліпіди) — речовини, які використовуються організмом для енергетичних і пластичних цілей.
Жири (ЛІПІДИ)
Презентація на тему «Жири, вуглеводи, білки, вітаміни як компоненти їжі» (варіант 2) - Слайд #4

Слайд #5


Перетворення жирів
гліцерин
жирні кислоти
жир
Q
Презентація на тему «Жири, вуглеводи, білки, вітаміни як компоненти їжі» (варіант 2) - Слайд #5

Слайд #6


Для хімічної характеристики жирів й інших ліпідів визначаються температура плавлення й числа — йодне, омилення й кислотності.
Жири - важливий продукт харчування людини. Жири становлять головний компонент таких продуктів харчування, як вершкове масло, рослинні олії, маргарин, смалець. Багато жирів містится у свиному салі та у сирі.
Презентація на тему «Жири, вуглеводи, білки, вітаміни як компоненти їжі» (варіант 2) - Слайд #6

Слайд #7


Шкідливі та корисні жири
Чому насичені жирні кислоти небезпечні? Насичені жири «небезпечні» тим, що вони підвищують рівень холестерину в крові. Це призводить до того, що холестерин відкладається на стінках судин, звужуючи їх просвіт. У результаті збільшується навантаження на серце та підвищується ризик разведку серцевих захворювань.
Чому ненасичені жирні кислоти корисні? Вони корисні, тому що допомагають підтримувати рівень холестерину в нормі, знижуючи ризик виникнення захворювань серця.
Презентація на тему «Жири, вуглеводи, білки, вітаміни як компоненти їжі» (варіант 2) - Слайд #7

Слайд #8


Білки
Білки, або протеїни— складні високомолекулярні природні органічні речовини, що складаються з амінокислот, сполучених пептидними зв'язками, які забезпечують всі життєві процеси будь-якого організму.
Презентація на тему «Жири, вуглеводи, білки, вітаміни як компоненти їжі» (варіант 2) - Слайд #8

Слайд #9


З чого складається білок?
C
H2
O2
N
S
Презентація на тему «Жири, вуглеводи, білки, вітаміни як компоненти їжі» (варіант 2) - Слайд #9

Слайд #10


Склад білків
Модель білка
Модель амінокислоти
Молекули білків – ланцюги, побудовані з амінокислот
Презентація на тему «Жири, вуглеводи, білки, вітаміни як компоненти їжі» (варіант 2) - Слайд #10

Слайд #11


Перетворення білків
амінокислоти
білки
жирні кислоти
денатурація
Низько-молекулярні речовини
Презентація на тему «Жири, вуглеводи, білки, вітаміни як компоненти їжі» (варіант 2) - Слайд #11

Слайд #12


Класифікація білків
Ферменти
Транспортні
Захисні білки
Білки - гормони
Скоротливі білки
Структурні
глобулярні
фібрилярні
БІЛКИ
Презентація на тему «Жири, вуглеводи, білки, вітаміни як компоненти їжі» (варіант 2) - Слайд #12

Слайд #13


Вуглеводи — це органічні сполуки, до складу яких входять вуглець, водень і кисень.
Вуглеводи
Презентація на тему «Жири, вуглеводи, білки, вітаміни як компоненти їжі» (варіант 2) - Слайд #13

Слайд #14


Вуглеводи — це органічні сполуки, до складу яких входять вуглець, водень і кисень.
Вуглеводи
Презентація на тему «Жири, вуглеводи, білки, вітаміни як компоненти їжі» (варіант 2) - Слайд #14

Слайд #15


Вуглеводи
-
-
-
Вуглеводи (цукри)
Презентація на тему «Жири, вуглеводи, білки, вітаміни як компоненти їжі» (варіант 2) - Слайд #15

Слайд #16


Перетворення вуглеводів
вуглеводи
С6Н12О6
глікоген
рибоза
дезоксирибоза
жири
замінні амінокислоти
стероїди
молочна
кислота
Презентація на тему «Жири, вуглеводи, білки, вітаміни як компоненти їжі» (варіант 2) - Слайд #16

Слайд #17


Перетворення вуглеводів
вуглеводи
С6Н12О6
глікоген
рибоза
дезоксирибоза
жири
замінні амінокислоти
стероїди
молочна
кислота
Презентація на тему «Жири, вуглеводи, білки, вітаміни як компоненти їжі» (варіант 2) - Слайд #17

Слайд #18


Дякую за увагу!
Презентація на тему «Жири, вуглеводи, білки, вітаміни як компоненти їжі» (варіант 2) - Слайд #18