Вуглеводи як компоненти їжі , їх роль в організмі людини . Підготувала учениця 11-а класу Біловол Дар'я
Слайд #2
Вуглеводи — це органічні сполуки, до складу яких входять вуглець, водень і кисень. Моносахариди : Глюкоза фруктозарибоза Дисахариди : Мальтозалактозасахароза Полісахариди : Целюлозакрохмальглікоген
Слайд #3
Поширеність та вміст У рослинах 80 % - від сухої маси , у тварин – 2% глікоген целюлоза крохмаль хітин
Слайд #4
Глюкоза , фруктоза Сахароза Лактоза Крохмаль
Слайд #5
Функції вуглеводів як джерело енергії при клітинному диханні, участь бере глюкоза. 1 г – 17,9 кДж Майже 70% енергії , що виробляється в організмі людини є продуктом обміну вуглеводів . Енергетична