Презентація на тему «Жири» (варіант 26)


145



Слайд #1


Презентацію підготувала учениця 11-У класу Чупилка Тетяна
Жири
Презентація на тему «Жири» (варіант 26) - Слайд #1

Слайд #2


Що таке жири.
Класифікація жирів.
Походження жирів.
Вміст жирів в продуктах харчування.
План
Презентація на тему «Жири» (варіант 26) - Слайд #2

Слайд #3


Жири — естери гліцерину й вищих карбонових кислот.
Презентація на тему «Жири» (варіант 26) - Слайд #3

Слайд #4


Склад жирів
Пігменти
Вітаміни А, D, Е, К
Низькомолекулярні кислоти
Презентація на тему «Жири» (варіант 26) - Слайд #4

Слайд #5


За консистенцією
Тверді
(утворені насиченими вищими карбоновими кислотами)
Рідкі
(утворені ненасиченими вищими карбоновими кислотами)
Презентація на тему «Жири» (варіант 26) - Слайд #5

Слайд #6


Рослинні жири
Жири рослинного походження (рослинні масла) поділяють на олії з насіння та олії м'якоті плодів.
Презентація на тему «Жири» (варіант 26) - Слайд #6

Слайд #7


Тваринні жири
Жири тваринного походження ділять на запасні жири наземних тварин, жири птахів, молока, морських тварин і риб, земноводних і плазунів.
Презентація на тему «Жири» (варіант 26) - Слайд #7

Слайд #8


Транс-жири
Транс-жири з'являються при додавання атома водню до рослинного масла за допомогою процесу, званого гідрогенізацією
Презентація на тему «Жири» (варіант 26) - Слайд #8

Слайд #9


Продукти з високим вмістом жиру (більше 80 грамів) 
Презентація на тему «Жири» (варіант 26) - Слайд #9

Слайд #10


Продукти з великим вмістом жиру (від 20 до 40 грамів)
Презентація на тему «Жири» (варіант 26) - Слайд #10

Слайд #11


Продукти з помірним вмістом жиру (від 10 до 19,9 грамів)
Презентація на тему «Жири» (варіант 26) - Слайд #11

Слайд #12


Джерела інформації
http://uk.wikipedia.org
subject.com.ua
organic.ua
http://yandex.ua/images/search?
Презентація на тему «Жири» (варіант 26) - Слайд #12

Слайд #13


Дякую за увагу!
Презентація на тему «Жири» (варіант 26) - Слайд #13