Toggle navigation
Головна
ГДЗ
Підручники
Презентації
Реферати
Творчі завдання
Література
Українська література
Зарубіжна література
Головна
Готові шкільні презентації
Презентація на тему «Жири» (варіант 26)
Виберіть розділ
У всіх розділах
ГДЗ
Підручники
Презентації
Аналізи творів
Шкільні твори
Стислі перекази
Українська література
Зарубіжна література
Презентація на тему «Жири» (варіант 26)
145
Завантажити презентацію
Слайд #1
Презентацію підготувала учениця 11-У класу Чупилка Тетяна
Жири
Слайд #2
Що таке жири.
Класифікація жирів.
Походження жирів.
Вміст жирів в продуктах харчування.
План
Слайд #3
Жири — естери гліцерину й вищих карбонових кислот.
Слайд #4
Склад жирів
Пігменти
Вітаміни А, D, Е, К
Низькомолекулярні кислоти
Слайд #5
За консистенцією
Тверді
(утворені насиченими вищими карбоновими кислотами)
Рідкі
(утворені ненасиченими вищими карбоновими кислотами)
Слайд #6
Рослинні жири
Жири рослинного походження (рослинні масла) поділяють на олії з насіння та олії м'якоті плодів.
Слайд #7
Тваринні жири
Жири тваринного походження ділять на запасні жири наземних тварин, жири птахів, молока, морських тварин і риб, земноводних і плазунів.
Слайд #8
Транс-жири
Транс-жири з'являються при додавання атома водню до рослинного масла за допомогою процесу, званого гідрогенізацією
Слайд #9
Продукти з високим вмістом жиру (більше 80 грамів)
Слайд #10
Продукти з великим вмістом жиру (від 20 до 40 грамів)
Слайд #11
Продукти з помірним вмістом жиру (від 10 до 19,9 грамів)
Слайд #12
Джерела інформації
http://uk.wikipedia.org
subject.com.ua
organic.ua
http://yandex.ua/images/search?
Слайд #13
Дякую за увагу!
Завантажити презентацію