Слайд #5
Приблизно 30% ринку чаю і кави містить ГМО.
Як показали дослідження «Грінпіс», численні компанії зі світовим ім'ям використовують ГМ-інгредієнти для виробництва своєї продукції.
Звичайно, найбільше ГМО виявлено в ковбасних виробах і сосисках (до 85%). Особливо насичені генно-модифікованою соєю варені ковбаси і сардельки-сосиски. Це ж стосується і напівфабрикатів: пельменів, чебуреків, млинців.
На другому місці за вмістом ГМО розташувалося дитяче харчування.
Третя позиція у кондитерської і хлібобулочної продукції. ГМ-сою щедро додають до печива і шоколаду, муки, цукерок і морозива, газованої води. Ідентифікувати такі добавки звичайній людині неможливо. Щоправда, хліб, який довго не черствіє, – стовідсотково містить трансгени.