Презентація на тему «Наслідки і вплив ГМО»


145



Слайд #1


Наслідки і вплив ГМО
Виконала:
Ліцеїст II курсу
Біолого – хімічного профілю
Нетішинського НВК
Пацаловська Лілія
Презентація на тему «Наслідки і вплив ГМО» - Слайд #1

Слайд #2


Генно-модифіковані організми (ГМО) – це організми, створені людиною із застосуванням найсучасніших молекулярно-біологічних методів на основі законів життєдіяльності біологічних організмів.
Презентація на тему «Наслідки і вплив ГМО» - Слайд #2

Слайд #3


На сьогоднішній день продукти з вмістом ГМІ заполонили стеллажі магазинів. В принципі, цього і слід було чекати, ажде:
Використання ГМО є економічно вигідним і приносить прибуток подекуди до 500%
Такі організми не хворіють, вони стійкі до погодних умов і стійкі до гербіцидів, які застосовуються для знищення шкідників, а деякі навіть стійкі до комах-шкідників
Колосальна врожайність, мінімальні затрати та надприбутки
Презентація на тему «Наслідки і вплив ГМО» - Слайд #3

Слайд #4


Побічні дії вживання таких продуктів
Алергічні реакції та зміни в організмі
Розповсюдження нових хвороботворних бактерій
Можливе накопичення в організмі людини токсичних речовин
Вплив на популяції деяких видів комах, спричинення вимирання виду
Здатність викликати зниження імунітету
Можливі мутації
Презентація на тему «Наслідки і вплив ГМО» - Слайд #4

Слайд #5


Приблизно 30% ринку чаю і кави містить ГМО.
Як показали дослідження «Грінпіс», численні компанії зі світовим ім'ям використовують ГМ-інгредієнти для виробництва своєї продукції.
Звичайно, найбільше ГМО виявлено в ковбасних виробах і сосисках (до 85%). Особливо насичені генно-модифікованою соєю варені ковбаси і сардельки-сосиски. Це ж стосується і напівфабрикатів: пельменів, чебуреків, млинців.
На другому місці за вмістом ГМО розташувалося дитяче харчування.
Третя позиція у кондитерської і хлібобулочної продукції. ГМ-сою щедро додають до печива і шоколаду, муки, цукерок і морозива, газованої води. Ідентифікувати такі добавки звичайній людині неможливо. Щоправда, хліб, який довго не черствіє, – стовідсотково містить трансгени.
Презентація на тему «Наслідки і вплив ГМО» - Слайд #5

Слайд #6


Приблизно 30% ринку чаю і кави містить ГМО.
Як показали дослідження «Грінпіс», численні компанії зі світовим ім'ям використовують ГМ-інгредієнти для виробництва своєї продукції.
Звичайно, найбільше ГМО виявлено в ковбасних виробах і сосисках (до 85%). Особливо насичені генно-модифікованою соєю варені ковбаси і сардельки-сосиски. Це ж стосується і напівфабрикатів: пельменів, чебуреків, млинців.
На другому місці за вмістом ГМО розташувалося дитяче харчування.
Третя позиція у кондитерської і хлібобулочної продукції. ГМ-сою щедро додають до печива і шоколаду, муки, цукерок і морозива, газованої води. Ідентифікувати такі добавки звичайній людині неможливо. Щоправда, хліб, який довго не черствіє, – стовідсотково містить трансгени.
Презентація на тему «Наслідки і вплив ГМО» - Слайд #6

Слайд #7


Презентація на тему «Наслідки і вплив ГМО» - Слайд #7