Презентація на тему «Вуглеводи як компоненти їжі, їх роль у житті людини» (варіант 32)


136



Слайд #1


Вуглеводи
Сіопко Ірина
Презентація на тему «Вуглеводи як компоненти їжі, їх роль у житті людини» (варіант 32) - Слайд #1

Слайд #2


Енергія
Презентація на тему «Вуглеводи як компоненти їжі, їх роль у житті людини» (варіант 32) - Слайд #2

Слайд #3


Глюкоза в чистому вигляді міститься в багатьох фруктах. До продуктів, які містять велику кількість цієї речовини, відносять виноград, черешню, малину, полуницю, кавун і інші солодкі фрукти. Є глюкоза і в овочах.
Презентація на тему «Вуглеводи як компоненти їжі, їх роль у житті людини» (варіант 32) - Слайд #3

Слайд #4


Багато фруктози у винограді, яблуках, черешні, вишні, грушах, дині, суниці, смородині, кавунах. Міститься вона і в овочах, але в значно меншій кількості. Крім того джерелом фруктози є мед.
Презентація на тему «Вуглеводи як компоненти їжі, їх роль у житті людини» (варіант 32) - Слайд #4

Слайд #5


З'єднуючись з глюкозою, галактоза утворює дисахарид, лактозу, яка надходить в наш організм з молочними продуктами: молоком, сметаною, сиром, йогуртом, кефіром. У шлунково-кишковому тракті лактоза розщеплюється на глюкозу і галактозу. Потім галактоза, потрапивши в кров, перетворюється в печінці в глюкозу.
Презентація на тему «Вуглеводи як компоненти їжі, їх роль у житті людини» (варіант 32) - Слайд #5

Слайд #6


З'єднуючись з глюкозою, галактоза утворює дисахарид, лактозу, яка надходить в наш організм з молочними продуктами: молоком, сметаною, сиром, йогуртом, кефіром. У шлунково-кишковому тракті лактоза розщеплюється на глюкозу і галактозу. Потім галактоза, потрапивши в кров, перетворюється в печінці в глюкозу.
Презентація на тему «Вуглеводи як компоненти їжі, їх роль у житті людини» (варіант 32) - Слайд #6

Слайд #7


Крохмаль
Презентація на тему «Вуглеводи як компоненти їжі, їх роль у житті людини» (варіант 32) - Слайд #7