Презентація на тему «Вуглеводи як компоненти їжі, їх роль у житті людини» (варіант 16)


155



Слайд #1


Вуглеводи
Вуглеводи — органічні сполуки з емпіричною формулою  Cm(H2O)n, до складу яких входять тільки Карбон, Оксиген  та Гідроген. Вуглеводи є складовою частиною клітин усіх живих організмів.
Презентація на тему «Вуглеводи як компоненти їжі, їх роль у житті людини» (варіант 16) - Слайд #1

Слайд #2


Найвідомішими представниками вуглеводів є:
Глюкоза
Цукроза
Фруктоза
Целюлоза
Презентація на тему «Вуглеводи як компоненти їжі, їх роль у житті людини» (варіант 16) - Слайд #2

Слайд #3


Найвідомішими представниками вуглеводів є:
Глюкоза
Цукроза
Фруктоза
Целюлоза
Презентація на тему «Вуглеводи як компоненти їжі, їх роль у житті людини» (варіант 16) - Слайд #3

Слайд #4


Моносахариди
Моносахари́ди — прості вуглеводи, що не піддаються гідролізу, не розщеплюються водою на простіші вуглеводи. До моносахаридів відносяться глюкоза, фруктоза, рибоза.
Презентація на тему «Вуглеводи як компоненти їжі, їх роль у житті людини» (варіант 16) - Слайд #4

Слайд #5


Дисахариди
Дисахариди — вуглеводи, які при нагріванні з водою в присутності мінеральних кислот чи під дією ферментів піддаються гідролізу, розкладаються на дві молекули моносахаридів. Найвідомішим представником є сахароза.
Презентація на тему «Вуглеводи як компоненти їжі, їх роль у житті людини» (варіант 16) - Слайд #5

Слайд #6


Полісахариди
Полісахариди — це вуглеводи, які багато в чому відрізняються від моносахаридів і дисахаридів і не мають солодкого смаку, і майже не розчинні в воді. Вони представляють собою складні високомолекулярні сполуки, які під каталітичним впливом кислот чи ферментів піддаються гідролізу з утворенням простіших поліцукридів, потім дицукридів, і, зрештою, багато молекул моноцукридів. Важливіший представник поліцукридів — крохмаль і целюлоза.
Презентація на тему «Вуглеводи як компоненти їжі, їх роль у житті людини» (варіант 16) - Слайд #6

Слайд #7


Олігосахариди
Олігосахариди — хімічні сполуки, в яких кілька залишків молекул моносахаридів з'єднані між собою ковалентними зв'язками. Серед них найпоширеніші дисахариди, які утворені внаслідок сполучення залишків двох молекул моносахаридів.
Презентація на тему «Вуглеводи як компоненти їжі, їх роль у житті людини» (варіант 16) - Слайд #7

Слайд #8


Продукти, що містять вуглеводи
Презентація на тему «Вуглеводи як компоненти їжі, їх роль у житті людини» (варіант 16) - Слайд #8

Слайд #9


Овочі, що містять вуглеводи
Презентація на тему «Вуглеводи як компоненти їжі, їх роль у житті людини» (варіант 16) - Слайд #9