- Головна
- Готові шкільні презентації
- Презентація на тему «Добування сахарози»
Презентація на тему «Добування сахарози»
155
Слайд #1
Добування сахарози
Слайд #2
Добування сахарози
Слайд #3
Загальна схема виробництва цукру дуже проста і багато в чому залишається незмінною ще з часів Бродських, Симиренків, Терещенків, Яхненків й інших відомих українських цукрозаводчиків.
Слайд #4
Цукровий буряк
Слайд #5
Цукровий буряк
Слайд #6
Після зважування буряку й визначення його цукристості відбувається механічна обробка коренеплодів - миття, чищення й подрібнення.
Слайд #7
Після зважування буряку й визначення його цукристості відбувається механічна обробка коренеплодів - миття, чищення й подрібнення.
Слайд #8
На стадії дифузії сировину обробляють гарячою водою. Далі розчинену у воді сахарозу обробляють кальцій гідроксидом, аби добути розчинний кальцій сахарат й позбавитися домішок.
Слайд #9
На стадії дифузії сировину обробляють гарячою водою. Далі розчинену у воді сахарозу обробляють кальцій гідроксидом, аби добути розчинний кальцій сахарат й позбавитися домішок.
Слайд #10
Потім кальцій сахарат обробляють карбон(ІV) оксидом. У такий спосіб одержують розчин сахарози й осад кальцій карбонату - крейду, яку відокремлюють фільтруванням.
Слайд #11
Потім кальцій сахарат обробляють карбон(ІV) оксидом. У такий спосіб одержують розчин сахарози й осад кальцій карбонату - крейду, яку відокремлюють фільтруванням.
Слайд #12
Зрештою випарюванням виокремлюють сахарозу з розчину. Добутий цукор остаточно висушують і фасують.
Слайд #13
Зрештою випарюванням виокремлюють сахарозу з розчину. Добутий цукор остаточно висушують і фасують.
Слайд #14
Важливо знати.
Рафінований (очищений від домішок) цукор приваблює білосніжним кольором. Однак він - не найкорисніший, бо позбавлений багатьох біологічно активних речовин, які видаляють під час рафінування.
Рафінований (очищений від домішок) цукор приваблює білосніжним кольором. Однак він - не найкорисніший, бо позбавлений багатьох біологічно активних речовин, які видаляють під час рафінування.
Слайд #15
Рафінований цукор
Сучасні дієтологи радять уживати так званий коричневий цукор, аби запобігти порушенням вуглеводного обміну та виникненню карієсу.
Сучасні дієтологи радять уживати так званий коричневий цукор, аби запобігти порушенням вуглеводного обміну та виникненню карієсу.