Презентація на тему «Небезпечне харчування»


163



Слайд #1


Конференція
«Небезпечне харчування»
Презентація на тему «Небезпечне харчування» - Слайд #1

Слайд #2


Здоров'я коли нема –
Мудрість мовчить і
Мистецтво не народжується,
Сила спить, Багатство не потрібне
і Розум безсилий.
Хірофелес
Презентація на тему «Небезпечне харчування» - Слайд #2

Слайд #3


Основні питання
Фаст-фуд: смачно, але неймовірно небезпечно.
ГМО – геніальний винахід чи страшна помилка людства.
Яскрава упаковка. Що за нею стоїть?
БАДи й харчові добавки.
Презентація на тему «Небезпечне харчування» - Слайд #3

Слайд #4


Історія фаст-фуду
Фаст-фуд бере свій початок із Давнього Риму
Презентація на тему «Небезпечне харчування» - Слайд #4

Слайд #5


Зараз у корпорації «Макдональдс» більше 30 тисяч ресторанів у 119 країн світу
Презентація на тему «Небезпечне харчування» - Слайд #5

Слайд #6


Фаст-фуд – продовольчі напівфабрикати, що вимагають мінімальних зусиль для приготування
Презентація на тему «Небезпечне харчування» - Слайд #6

Слайд #7


Уживання продуктів із надлишком жирів та цукру призводить до збільшення ваги
Презентація на тему «Небезпечне харчування» - Слайд #7

Слайд #8


У картоплі фрі концентрація акриламіду перевищує норму у 100 разів
Презентація на тему «Небезпечне харчування» - Слайд #8

Слайд #9


Цукрозамінники коли призводять до порушень роботи серця, алергії, онкозахворюваннь
Презентація на тему «Небезпечне харчування» - Слайд #9

Слайд #10


Надавайте перевагу не фаст-фуду, а традиційним українським стравам
Презентація на тему «Небезпечне харчування» - Слайд #10

Слайд #11


Трансгенні організми тварини, рослини, бактерії, віруси, генетичну програму яких змінено із застосуванням методів генетичної інженерії.
Презентація на тему «Небезпечне харчування» - Слайд #11

Слайд #12


Трансгенні культури
Презентація на тему «Небезпечне харчування» - Слайд #12

Слайд #13


Продукти, які містять ГМ - сою, ГМ - кукурудзу
Презентація на тему «Небезпечне харчування» - Слайд #13

Слайд #14


ГМО можуть викликати:
алергії;
порушення обміну речовин;
злоякісні пухлини;
пригнічення імунітету;
несприйнятливість до антибіотиків;
хвороби печінки, шлунку, нирок, мозку.
Презентація на тему «Небезпечне харчування» - Слайд #14

Слайд #15


Інформація про товар повинна містити:
найменування стандарту, вимогам якого відповідає товар;
перелік основних властивостей товару, а для харчових продуктів – склад (у тому числі наявність усіх харчових добавок або ГМ-продукцій), масу нетто, калорійність, наявність шкідливих для здоров'я речовин, а також протипоказання до окремих захворбвань;
властивість і умови придбання товару;
гарантійні обовязки виробника товару;
правила й умови безпечного користування товаром;
термін придатності;
адресу виробника й підприємства, уповноважених приймати притензії від споживача.
Презентація на тему «Небезпечне харчування» - Слайд #15

Слайд #16


Приклади деяких кодів країн
Україна – 482
США і Канада – 000-139
Франція – 300-379
Німеччина – 400-440
Японія – 450-459
Росія – 460-469
Велика Британія – 500-509
Польща – 590
Китай – 690-695
Презентація на тему «Небезпечне харчування» - Слайд #16

Слайд #17


Перші 2-3 цифри – країна-виробник, наступні 5 – підприємство виробника, ще 5 – найменування товару, споживчі властивості. Остання цифра контрольна
Презентація на тему «Небезпечне харчування» - Слайд #17

Слайд #18


Харчові добавки використовуються з метою:
збереження поживних властивостей харчових продуктів;
надання продуктам більш привабливого вигляду;
збільшення терміну зберігання харчових продуктів;
полегшення технологічної обробки продовольчої сировини;
здешевлення та скорочення технологічного процесу.
Презентація на тему «Небезпечне харчування» - Слайд #18

Слайд #19


Натуральні харчові добавки
Презентація на тему «Небезпечне харчування» - Слайд #19

Слайд #20


Рада ЄС розробила систему цифрової кодифікації харчових добавок із літерою “Е”(від слова Європа або від англ. – їстівний)
Презентація на тему «Небезпечне харчування» - Слайд #20

Слайд #21


Класифікація харчових добавок в системі Codex Alimentarius:
Е100-Е182 – барвники;
Е200-Е299 – консерванти;
Е300-Е399 – антиокисники;
Е400-Е499 – стабілізатори;
Е500-Е599 – емульгатори;
Е600-Е699 – посилювачі смаку та аромату;
Е700-Е899 – запасні індекси;
Е900-Е999 – протипінні речовини.
Презентація на тему «Небезпечне харчування» - Слайд #21

Слайд #22


Добова безпечна норма вживання харчових хімічних добавок – 5 мг на 1 кг ваги тіла. Для людини ваго 70 кг – це 350 мг за добу (півлітрова пляшка газованої води і банка минтаю)
Презентація на тему «Небезпечне харчування» - Слайд #22

Слайд #23


БАДи – біологічно активні добрива
Презентація на тему «Небезпечне харчування» - Слайд #23

Слайд #24


Корисні властивості БАД:
Виводять з організму токсини важких металів і чужорідних речовин.
Виявляють імунностимулюючу дію за рахунок посилення ферментного захисту клітин організму.
Уразі грамотного застосування здатні повністю компенсувати дефіцит вітамінів, мікроелементів і поживних речовин.
Презентація на тему «Небезпечне харчування» - Слайд #24

Слайд #25


Перед вживанням біодобавки проконсультуйтеся з лікарем!
Презентація на тему «Небезпечне харчування» - Слайд #25

Слайд #26


80% нашого здоров'я залежить від здорового харчування. Природне харчування – багато клітковини, високий вміст мікроелементів, низька калорійність, низький уміст цукру жирів і кухонної солі
Презентація на тему «Небезпечне харчування» - Слайд #26

Слайд #27


Харчуйтесь правильно і будьте здорові!
Презентація на тему «Небезпечне харчування» - Слайд #27