Презентація на тему «Інститут рослинництва ім. Юр’єва»


122



Слайд #1


Інститут рослинництва ім. В.Я. Юр'єва
 Інститут рослинництва ім. В. Я. Юр'єва Національної академії аграрних наук є однією із провідних науково-дослідних установ України аграрного профілю,  історія якої налічує більше 100 років.
Презентація на тему «Інститут рослинництва ім. Юр’єва» - Слайд #1

Слайд #2


Завдання інституту
Розробка теоретичних основ селекції польових культур
Формування та ведення банку генетичних ресурсів рослин України
Створення нових сортів і гібридів зернових, зернобобових, круп'яних і олійних культур
Презентація на тему «Інститут рослинництва ім. Юр’єва» - Слайд #2

Слайд #3


Розробка високоефективних систем насінництва с.-г. культур, ведення первинного та елітного насінництва районованих сортів і гібридів
Розробка технологій вирощування польових культур
Забезпечення та науковий супровід інноваційних розробок.
Презентація на тему «Інститут рослинництва ім. Юр’єва» - Слайд #3

Слайд #4


Сорти рослин
Презентація на тему «Інститут рослинництва ім. Юр’єва» - Слайд #4

Слайд #5


Пшениця озима м'яка
Харус
Василина
Дорідна
Досконала
Презентація на тему «Інститут рослинництва ім. Юр’єва» - Слайд #5

Слайд #6


Кукурудза харчова цукрова
Дебют
Ракурс
Дмитрик Новий
Презентація на тему «Інститут рослинництва ім. Юр’єва» - Слайд #6

Слайд #7


Соняшник
Славсон
Романс
Кадет
Презентація на тему «Інститут рослинництва ім. Юр’єва» - Слайд #7

Слайд #8


Горох
Ефектний
Царевич
Девіз
Презентація на тему «Інститут рослинництва ім. Юр’єва» - Слайд #8

Слайд #9


Соя
Романтика
Спритна
Презентація на тему «Інститут рослинництва ім. Юр’єва» - Слайд #9

Слайд #10


Винаходи
Презентація на тему «Інститут рослинництва ім. Юр’єва» - Слайд #10

Слайд #11


СПОСІБ ВИЗНАЧЕННЯ СТІЙКОСТІ ЯЧМЕНЮ ЯРОГО ДО ЗБУДНИКІВ ГЕЛЬМІНТОСПОРІОЗУ
Спосіб оцінки стійкості ячменю ярого до збудників гельмінтоспоріозу, що включає визначення стійкості за показником поширеності хвороб, який відрізняється тим, що проводять додатковий ранньоосінній висів насіння в умовах поля, проводять повторну оцінку матеріалу на стійкість до збудників гельмінтоспоріозу впродовж року та здійснюють розподіл на групи стійкості за допомогою середньоквадратичного відхилення σ від середнього значення по досліду.
Презентація на тему «Інститут рослинництва ім. Юр’єва» - Слайд #11

Слайд #12


 ШТУЧНЕ ЖИВИЛЬНЕ СЕРЕДОВИЩЕ ДЛЯ ОТРИМАННЯ ГАПЛОЇДІВ ЯЧМЕНЮ У КУЛЬТУРІ ПИЛЯКІВ IN VITRO
Штучне живильне середовище для отримання гаплоїдів ячменю в культурі пиляків in vitro, яке складається з солей макроелементів та мікроелементів, вітамінів, амінокислот, фітогормонів, вуглеводів, картопляного екстракту, гелеутворювача, яке відрізняється тим, що якгелеутворювач використовують крохмаль природного мутанту гороху r у концентрації 62-68 г/л.
Презентація на тему «Інститут рослинництва ім. Юр’єва» - Слайд #12

Слайд #13


Корисні моделі
Презентація на тему «Інститут рослинництва ім. Юр’єва» - Слайд #13

Слайд #14


СПОСІБ ОТРИМАННЯ ІНБРЕДНИХ ЛІНІЙ СОНЯШНИКУ З ПІДВИЩЕНИМ ВМІСТОМ ГЛІЦЕРИДІВ ПАЛЬМІТИНОВОЇ КИСЛОТИ
Спосіб отримання інбредних ліній соняшнику з підвищеним вмістом гліцеридів пальмітинової кислоти включає вплив на якісний склад олії в насінні. Підвищення гліцеридів пальмітинової кислоти здійснюється шляхом хімічного мутагенезу, обробкою насіння водним розчином N-нітроетилсечовини у концентрації 0,08%.  
Презентація на тему «Інститут рослинництва ім. Юр’єва» - Слайд #14

Слайд #15


СПОСІБ СТВОРЕННЯ ЛІНІЙ І ГІБРИДІВ КУКУРУДЗИ З ПОКРАЩЕНОЮ ЯКІСТЮ БІЛКА І КРОХМАЛЮ
Спосіб створення ліній і гібридів кукурудзи з покращеною якістю білка і крохмалю включає забезпечення високого вмісту амілопектину в крохмалі шляхом використання мутаціїwx. Для забезпечення борошнистої консистенції зерна, високого вмісту в ньому крохмалю та незамінних амінокислот і зниження вмісту спирторозчинних білків використовується генна рекомбінація o2wx.                                                                   
Презентація на тему «Інститут рослинництва ім. Юр’єва» - Слайд #15

Слайд #16


СПОСІБ СТВОРЕННЯ ЛІНІЙ ТА ГІБРИДІВ КУКУРУДЗИ З ПІДВИЩЕНИМ ВМІСТОМ БІЛКА ТА ОЛІЇ І ПОЛІПШЕНОЮ ЯКІСТЮ БІЛКА
Спосіб створення ліній та гібридів кукурудзи з підвищеним вмістом білка та олії і поліпшеною якістю білка включає використання неалельних взаємодій між генами структури ендосперму. В білку використовують біохімічний ефект генної рекомбінації o2sh2.
Презентація на тему «Інститут рослинництва ім. Юр’єва» - Слайд #16

Слайд #17


 СПОСІБ ДОБОРУ СТІЙКИХ ДО ЗБУДНИКІВ ФУЗАРІОЗНОЇ КОРЕНЕВОЇ ГНИЛІ ФОРМ ГОРОХУ
Спосіб добору стійких до збудників фузаріозної кореневої гнилі форм гороху,який дозволяє розширити розподільчу здатність способу індивідуального добору стійких до збудників фузаріозної кореневої гнилі форм гороху шляхом штучної інокуляції насіння збудниками хвороби.                                                        
Презентація на тему «Інститут рослинництва ім. Юр’єва» - Слайд #17

Слайд #18


 СПОСІБ ДЕСИКАЦІЇ НАСІННИЦЬКИХ ПОСІВІВ СОЇ
Спосіб десикації насінницьких посівів сої включає обробку десикантами на основі діючої речовиниДикват. Обробку посівів здійснюють при вологості насіння 50-55 %. 
Презентація на тему «Інститут рослинництва ім. Юр’єва» - Слайд #18

Слайд #19


СПОСІБ ВИРОБНИЦТВА ДІЄТИЧНОГО БЕЗБІЛКОВОГО ХЛІБА
Спосіб виробництва дієтичного безбілкового хліба включає приготування тіста шляхом змішування рецептурних компонентів, бродіння тіста, розстоювання сформованих тістових заготовок та їх випікання. Як основний рецептурний компонент виробу використовується крохмаль із зрілого зернавосковидної кукурудзи у кількості 75,0-85,0 % від загальної маси рецептурних компонентів.  
Презентація на тему «Інститут рослинництва ім. Юр’єва» - Слайд #19

Слайд #20


Щорічно інститут проводить міжнародні, державні, регіональні наради, конференції, семінари з питань селекції і насінництва зернових, зернобобових, круп'яних і олійних культур, технологій їх вирощування, способів захисту від шкідників, хвороб і бур'янів тощо. І є досить дієвим в своїй галузі.
Презентація на тему «Інститут рослинництва ім. Юр’єва» - Слайд #20