Презентація на тему «Практична робота з інформатики» (варіант 2)


422



Слайд #1


ПРАКТИЧНА РОБОТа З ІНФОРМАТИКИ
“ХІМІЯ”
Роботу виконала:
Денисюк Олена Миколаївна,
учениця 11-В класу
Білоцерківської загальноосвітньої
школи І-ІІІ ступенів № 6
Презентація на тему «Практична робота з інформатики» (варіант 2) - Слайд #1

Слайд #2


Хімія. Ваша бабуся звернулася до вас з проханням пояснити, що означають Е-числа на етикетці у складі харчового продукту. Відомо, що за Е-числом можна встановити тип харчової добавки та її призначення. Розробіть текстовий документ з таблицею, яка буде містити групу Е-чисел, їх класифікацію та призначення. Для інформування учнів вашої школи створіть презентацію на тему: “Е у шкільному буфеті?!”, де подайте відомості про чіпси, крекер, шоколад та напої з Е-числами (Е621, Е450, Е966 тощо).
Створіть текстовий документ вбудуйте до слайда презентації як довідку.
Презентація на тему «Практична робота з інформатики» (варіант 2) - Слайд #2

Слайд #3


Список використаних посилань:
http://liked.in.ua/306600-molochnijj-shokolad-milka-z-fundukom.html
http://roshen.com/ua/products/ukraine/crackers/cracker-packaging/kreker-solonij-250-250/
http://uk.dobavkam.net/products/chipsi-lyuks-paprika-92-g
http://uk.wikipedia.org/wiki/E-%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%80
Презентація на тему «Практична робота з інформатики» (варіант 2) - Слайд #3

Слайд #4


ТАБЛИЦЯ
“КЛАСИФІКАЦІЯ Е-ЧИСЕЛ”
Презентація на тему «Практична робота з інформатики» (варіант 2) - Слайд #4

Слайд #5


Е чисела
Призначення
100–199 Харчові барвники
Група природних або синтетичних барвників, придатних для фарбування харчових продуктів
200–299 Консерванти,
антиокислювачі
Запобігають розмноженню бактерій, грибів і
призначені для подовження термінів зберігання харчів.
300–399 Антиоксиданти і регулятори кислотності
Використовують для зберігають свіжості харчових продуктів
Презентація на тему «Практична робота з інформатики» (варіант 2) - Слайд #5

Слайд #6


400–499 Загусники, стабілізатори та емульгатори
Використовують для збереження наперед заданої консистенції продукту, а також підвищення в'язкості
500–599 pH регулятори
Агенти, що запобігають злипанню
600–699 Підсилювачі смаку і аромату
Посилюють смакове сприйняття, надають продукту привабливого, аппетитного запаху
700–799 Антибіотики
У природі для захисту від інтервенції інших видів мікроорганізмів, та володіють здатністю пригнічувати розвиток, або вбивати цих мікробів.
Презентація на тему «Практична робота з інформатики» (варіант 2) - Слайд #6

Слайд #7


Е у шкільному буфеті?!
Презентація на тему «Практична робота з інформатики» (варіант 2) - Слайд #7

Слайд #8


Харчові добавки «E»: 
E551, E1450,  E160c, E100, E621, E459.
Склад: 
картопля, олія рослинна, натурально-ідентичний ароматизатор паприка: сіль, "паприка" суха мелена, цукор, екстракт червоного стручкового перцю, порошок цибулі, підсилювач смаку та аромату (E 621), мальтодекстрин, модифікований крохмаль (E 1450), натуральний барвник куркумін, добавки для попередження злежування та грудкування E 551), суха молочна сироватка.
Чіпси «Люкс» Паприка
Презентація на тему «Практична робота з інформатики» (варіант 2) - Слайд #8

Слайд #9


Харчові добавки «E»: 
Е500, Е503, Е322.
Склад: борошно пшеничне 1/ґ, маргарин молочний, інвертний сироп (цукор, регулятори кислотності: молочна кислота, натрій двовуглекислий (Е500) ), олія соняшникова стабілізована, цукор, сіль кухонна, розпушувачі: вуглеамонійна сіль (Е503), натрій двовуглекислий; емульгатор соєвий лецитин (Е322), екстракт кори дуба на пропілен гліколевій основі.
Крекер. ніжний
Презентація на тему «Практична робота з інформатики» (варіант 2) - Слайд #9

Слайд #10


Харчові добавки «E»: 
Е476.
Склад шоколаду: 
цукор, какао-масло, какао терте, фундук смажений подрібнений,  молоко сухе незбиране, молоко сухе знежирене, сироватка суха  молочна, жир молочний, паста горіхова (фундук), емульгатори (лецитин  соєвий, Е476), ароматизатор ідентичний натуральному.
Шоколад із подрібненими горіхами
Презентація на тему «Практична робота з інформатики» (варіант 2) - Слайд #10

Слайд #11


Харчові добавки «E»: 
E330.
Склад: 
соки винограду червоних сортів (24%), яблука (23%) та граната (3%) концентровані, цукровий сироп, регулятор кислотності лимонна кислота (Е330), натуральні ароматизатори «Гранат».
Виноградно-Яблучно-Гранатовий нектар. Освітлений
Презентація на тему «Практична робота з інформатики» (варіант 2) - Слайд #11

Слайд #12


Отже, я виконала поставлені перед мною завдання:
створила таблицю, яка містить групи Е-чисел, їх класифікацію та призначення;
подала відомості про чіпси, крекер, шоколад та напої з Е-числами.
Презентація на тему «Практична робота з інформатики» (варіант 2) - Слайд #12

Слайд #13


ДЯКУЮ ЗА УВАГУ
Презентація на тему «Практична робота з інформатики» (варіант 2) - Слайд #13