Презентація на тему «Система освіти в США»


788



Слайд #1


Система освіти в США
Виконала
Учениця 10В класу
Куценко Віталія
Презентація на тему «Система освіти в США» - Слайд #1

Слайд #2


Основний принцип - децентралізація. Безпосередній контроль на території штатів виконують Boards of Education. В 19 ст. с США сформувалася наступна система середніх освітніх навчальних закладів:
1) 8-мирічна елементарна школа, після завершення якої учні, молодь мала можливість продовжувати своє навчання в повній середній школі (в певних штатах ця система збереглася) В інших шатах діє система освіти 6+3+3
Презентація на тему «Система освіти в США» - Слайд #2

Слайд #3


6 років в елементарні школі
3 роки в молодшій середній школі
3 роки старша середня школа: повний цикл середньої освіти.
Головне завдання: створити всі можливості для різнобічного вияву особистості, закладення основ світогляду. Відповідно до засад плюралізму, толерантності, вчитель не може нав'язувати певні думки, оцінки. Великий вплив здійснює родина.
Презентація на тему «Система освіти в США» - Слайд #3

Слайд #4


junior high school
На етапі junior high school робляться заходи по поглибленню розвитку дитини в напрямку, що відповідає її здібностям.
На етапі senior high school - підготовка до навчання в вищих навчальних закладах, здійснення профільованого навчання, вибір відповідних курсів.
В США діє принцип не універсалізація, а спеціалізація освіти.
Від 6 років життя в США починається обов'язкове навчання, до 16 (17) років триває безкоштовне навчання.
Презентація на тему «Система освіти в США» - Слайд #4

Слайд #5


COLLEGE
2) Вища освіта в США здобувається в 4-рирічних коледжах, які мають право підготовки на рівні бакалавра. Головна особливість цього етапу, головне завдання - підготовка до виконання професійних обов'язків на найвищому рівні. Бакалаврська робота - тезова.
Презентація на тему «Система освіти в США» - Слайд #5

Слайд #6


MAGISTRACY
3) Однорічна або двохрічна магістратура. Головне завдання - наукова підготовка, підготовка до наукової діяльності, до здійснення самостійних наукових проектів. Магістерська робота теж можливо тезова. Відповідно рівень її нижчий, ніж в Європі.
Презентація на тему «Система освіти в США» - Слайд #6

Слайд #7


NATIONAL ACADEMY OF EDUCATION
Координація педагогічних досліджень в масштабі всієї країни здійснюється National Academy of Education.
Система освіти в Великобританії.
функціонує на основі законодавчого акту 1944 року "Educational Act". Система освіти в В. відзначається досить складною структурою.
Презентація на тему «Система освіти в США» - Слайд #7

Слайд #8


day care
Починається з дитячого садочка (3-4 роки життя). У США дитячі сади називаються day care. Дітей приймають з шеститижневого віку. ! Один teache повнен бути на трьох дітей по нормам. Батьки получають цифровий код до дверей і можуть прийти в будь-яку хвилину, без попередження. Батьки щодня получалучают звіт у письмовому вигляді, в якому написано, скільки разів дитині міняють підгузник, скільки разів і як довго дитина спить, їсть, які книжки їй читають, який був у дитини настрій, та інше.Причому, там є свої кодування, щоб багато часу не витрачати на писанину.
Презентація на тему «Система освіти в США» - Слайд #8

Слайд #9


INFANT SCHOOL
Далі - обов'язкове навчання в дитячій школі "infant school" (триває 2 роки). Головне завдання - створення можливостей для емоційного розвитку дитини, закладення дидактичних основ.
Дитячий садок
У Сполучених Штатах Америки діти починають отримувати освіту, як правило, з 5 років. У цьому віці вони надходять в дитячий сад (kindergarten). Насправді дитячий сад являє собою нульовий клас школи, завданням якого є адаптація дітей до нових умов. Тут відбувається поступовий перехід від ігор і розваг до письма та читання.
Презентація на тему «Система освіти в США» - Слайд #9

Слайд #10


primary school
Далі - 4-рирічна початкова школа "primary school" (7-11 років життя). Головне завдання - формування навичок читання, письма, закладення основ наукового світогляду на основі вивчення природничих.
Початкова школа ( Elementary School , Primary School )Після дитячого саду , тобто нульового класу , хлопці вступають до початкової школи .По-англійськи вона називається Elementary School або Primary School . Як правило , протягом дня діти займаються тільки в одному кабінеті з виходом в бібліотеку , спортзал , а також в кабінет музики і малювання . У початковій школі діти вивчають арифметику , англійська ( граматику , правопис , лексику ) і основи інших наук. Період навчання в початковій школі триває 5 років і включає 5 класів ( 1 -й , 2 -й , 3-й , 4 -й і 5 -й класи) . Після цього часу діти переходять до середньої школи ( Secondary School ) .
Презентація на тему «Система освіти в США» - Слайд #10

Слайд #11


SECONDARY SCHOOL
Середня школа "secondary school". Визначення індивідуальних нахилів на напрямків індивідуальних особливостей дитини відбувається на ранніх етапах (в нас такий метод мав місце в 20-х роках, мала назву "педологія"), здійснюється на основі тестування
Відповідно середня школа поділяється на декілька видів:
- grammar school (5-7 років навчання) - (певна елітарність) підготовка до навчання в вищих навч. закладах. Головний нахил на предметах гуманітарного циклу.
- public school (4-5 років) - більш практичне спрямування на конкретний фах, перевага фізико-математичного та природничого циклу предметів. Серед public school є також школи, що надають освіту в галузі гуманітарних дисциплін. Особливість - високий рівень та конкретне спрямування.
Презентація на тему «Система освіти в США» - Слайд #11

Слайд #12


SECONDARY SCHOOL
- modern school (4-5 років) - суто практичне спрямування.
- розширена школа (5-7 років) - три початкових роки дається на остаточне визначення подальшого профілювання навчання, після чого здійснюється свідомий вибір розвитку. Існує можливість зміни напрямків.
-технічна школа (5-7 років) - готують до продовження навчання в вищих технічних коледжах.
Важлива риси В. системи освіти в тому, що це одна з перших країн світу, яка перейшла на принцип "подальшості навчання", коли кожний наступний етап пов'язаний з попереднім, кожен попередній етап надає можливості для подальшого навчання.
Презентація на тему «Система освіти в США» - Слайд #12

Слайд #13


POSTSECONDARY EDUCATION
Вища освіта ( Postsecondary Education ) можна отримати в коледжах ( colleges ) і університетах ( universities ) . У побуті всі вищі навчальні заклади називаються коледжами . Відучившись 4 роки студент отримує ступінь бакалавра ( Bachelor's Degree ) . Залежно від основного предмета бакалаврські ступеня бувають наступними:Bachelor of Arts (BA ) - бакалавр художніх наукBachelor of Science (BS) - бакалавр природничих наукBachelor of Fine Arts ( BFA ) - бакалавр витончених мистецтвBachelor of Social Work ( BSW ) - бакалавр соціальної роботиBachelor of Engineering ( B.Eng . , ) - Бакалавр інженерного мистецтваBachelor of Philosophy ( B.Phil . ) - Бакалавр філософії / філологіїBachelor of Architecture Degree ( B.Arch . ) - Бакалавр архітектури (після 5 років навчання)...
Презентація на тему «Система освіти в США» - Слайд #13

Слайд #14


Postsecondary Education
После 6 лет обучения человеку присваивается звание магистра (Master's Degree).
Магистерские степени бывают следующими:
Master of Arts (MA) – магистр художественных наук
Master of Science (MS) – магистр естественных наук
Master of Business Administration (MBA) – магистр управления
Master of Education (MEd) – магистр педагогики
Master of Fine Arts (MFA) – магистр изящных искусств
Презентація на тему «Система освіти в США» - Слайд #14

Слайд #15


Кращі вищі навчальні заклади США
1 Гарвардський університет (Harvard University) - один з найвідоміших університетівСША і всього світу, найстаріше приватний вищий навчальний заклад США. Він розташований у місті Кембридж (штат Массачусетс).
2. Єльський університет (Yale University) - один з найвідоміших університетів США. Єль входить до групи самих елітних американських університетів, т. н. Лігу плюща. Єльський університет знаходиться в Нью-Хейвені, одному з найстаріших міст Нової Англії, в штаті Коннектикут. Факт в тому, що, починаючи з 1989 року, всі президенти США - це випускники Єля.
Презентація на тему «Система освіти в США» - Слайд #15

Слайд #16


3. Чиказький університет (University of Chicago) - приватний університет в США, заснований Джоном Рокфеллером в 1890 році. Широко відомий як один з кращих університетів світу. До нього так чи інакше відносяться 79 нобелівських лауреатів. Особливо відомі чиказькі фізики, економісти, соціологи та юристи. Розташований в Гайд-парку.
4. Прінстонський університет (Princeton University) - приватний університет, один з найстаріших і найвідоміших університетів у США. Входить в Лігу плюща і є одним з найпрестижніших вузів країни. Знаходиться в місті Прінстон, штат Нью-Джерсі.
Презентація на тему «Система освіти в США» - Слайд #16

Слайд #17


5. Массачусетський технологічний інститут (Massachusetts Institute of Technology або MIT) - це найбільший центр з підготовки провідних фахівців у сфері комп'ютерних технологій та інновацій. В університеті ведуться самі передові дослідження в галузі штучного інтелекту. Знаходиться в місті Кембридж штату Массачусетс.
Презентація на тему «Система освіти в США» - Слайд #17

Слайд #18


7. Колумбійський університет (Columbia University) - найстаріший американський вуз, входить в «Лігу плюща». Колумбійський університет - кузня політичної еліти США. 54 нобелівських лауреата. Крім того, тут було проведено перший в історії експеримент з розщеплення атома урану. Розташований у м. Нью-Йорк, район Манхеттен.
Презентація на тему «Система освіти в США» - Слайд #18