БРО́ЙЛЕР, а, ч.
1. Відгодоване на м’ясо курча віком 60-70 днів, живою вагою 1,6-1,8 кг. У місті Єрмаку.. будується найбільша в Казахстані птахофабрика, розрахована на виробництво чотирьох мільйонів бройлерів на рік (Хлібороб Укр., 1, 1975, 43); Бройлери дають найбільший вихід м’яса на одиницю затраченого корму (Ком. Укр., 10, 1962, 40).
2. Приміщення, птахоферма для відгодівлі таких курчат. В Америці.. 86% курячого м’яса вирощується в бройлерах (Вітч., 10, 1961, 161).
Словник української мови: в 11 тт. / АН УРСР. Інститут мовознавства; за ред. І. К. Білодіда. — К.: Наукова думка, 1970—1980.— Т. 11. — С. 671.