ПОЛЯ́ДВИЦЯ, ПОЛЕ́НДВИЦЯ, і, ж. Вид страви, приготовленої з філе риби, м’яса. Великий попит у споживачів мають такі страви, як м’ясо (яловичина, баранина, свинина) з чорносливом, полядвиця, капуста тушкована з яблуками (Укр. страви, 1957, 18); А дня четвертого він на печеню Посмажив яловичу полядвицю (Крим., Вибр., 1965, 157); Наче з дна моря вийшли назовні.. Раки, банани, зелені вруна, Жирні полядвиці з рибного м’яса (Дмит., В обіймах сонця, 1958, 90).
Словник української мови: в 11 тт. / АН УРСР. Інститут мовознавства; за ред. І. К. Білодіда. — К.: Наукова думка, 1970—1980.— Т. 8. — С. 107.