ФАРШ, у, ч. Подрібнене м’ясо, з якого виготовляють котлети, ковбаси, паштети тощо. Поліція зробила вночі наліт на ковбасню, але, крім приготовленого для фаршу м’яса й кишок, нічого там не знайшла (Скл., Легенд. начдив, 1957, 15); — Коли я був удома, то завжди сам робив ліверні ковбаси і так напихався фаршем, що мало не лускав (Гашек, Пригоди.. Швейка, перекл. Масляка, 1958, 349); // Будь-яка подрібнена начинка для страв. Овочевий фарш.
Словник української мови: в 11 тт. / АН УРСР. Інститут мовознавства; за ред. І. К. Білодіда. — К.: Наукова думка, 1970—1980.— Т. 10. — С. 567.