ЧЕТВЕРТИ́НКА, и, ж., розм.
1. Зменш.-пестл. до четверти́на. Обчищені огірки нарізують кружальцями, а промиті помідори — четвертинками (Укр. страви, 1957, 46); М’ясистий, непересохлий бересток легко розколюється на четвертинки (Стельмах, II, 1962, 34).
2. Те саме, що чве́ртка 1. Другого дня, приїхавши, вийняв [Коростилевський] з кишені четвертинку коньяку, маслини, готові бутерброди з шинкою і кетовою ікрою (Грим., Незакінч. роман, 1962, 180).
Словник української мови: в 11 тт. / АН УРСР. Інститут мовознавства; за ред. І. К. Білодіда. — К.: Наукова думка, 1970—1980.— Т. 11. — С. 319.