ПЕПТИ́Д, у, ч. Проміжний продукт взаємних перетворень амінокислот білків в організмі людей, тварин і рослин. Дуже великі утруднення на шляху первинного синтезу білків в.. умовах земної гідросфери створювались у зв’язку з тим енергетичним бар’єром, який потрібно подолати при полімеризації амінокислот у пептиди (Наука.., 5, 1956, 25); Хімічна структура пептиду, що відщеплюється від молекули білка, очевидно, не відіграє вирішальної ролі в імунно-хімічній специфічності білка (Укр. біох. ж., 4, 1956, 395).
Словник української мови: в 11 тт. / АН УРСР. Інститут мовознавства; за ред. І. К. Білодіда. — К.: Наукова думка, 1970—1980.— Т. 6. — С. 118.