ПЕРЕСМА́ЖУВАТИ, ую, уєш, недок., ПЕРЕСМА́ЖИТИ, жу, жиш, док., перех.
1. Смажити, підсмажувати що-небудь довше, ніж треба, надміру. Пересмажувати крупи не можна, бо це погіршує смакові якості і знижує поживність каші (Технол. пригот. їжі, 1957, 29); — Пхе! — сказала Олеся, покуштувавши сухої ніжки. — Килина не догляділа й пересмажила й попсувала (Н.-Лев., III, 1956, 99); [Паранька:] Пересмажила трохи [насіння]. Аж гірке (Мик., І, 1957, 40).
2. Смажити все, багато чого-небудь або всіх, багатьох. Пересмажити всю рибу, всіх курчат.
Словник української мови: в 11 тт. / АН УРСР. Інститут мовознавства; за ред. І. К. Білодіда. — К.: Наукова думка, 1970—1980.— Т. 6. — С. 281.