Слово "суфле" - пояснення

Словник: Словник української мови в 11 томах (СУМ-11)



Тлумачний он-лайн словник української мови «ukr-lit.com.ua» об’єднує слова та словосполучення з різних словників.

Слова і словополучення з словника - Словник української мови в 11 томах (СУМ-11)


СУФЛЕ́, невідм., с. Назва кулінарних виробів (кондитерських, молочних, м’ясних і т. п.), до складу яких входять збиті яєчні білки. Випечене, добре зарум’янене суфле посипають через невелике сито цукровою пудрою і негайно подають (Технол. пригот. їжі, 1957, 216); Ягоди чорної смородини входять до складу дієтичного і дитячого харчування, з них готують високоякісні соки, компоти, варення, мармелади, желе, суфле (Рад. Укр., 21.XII 1974, 4).

Словник української мови: в 11 тт. / АН УРСР. Інститут мовознавства; за ред. І. К. Білодіда. — К.: Наукова думка, 1970—1980.— Т. 9. — С. 863.