Твір у форматі ЗНО: «Зміни — найцікавіше в житті»



Я погоджуюся з думкою, запропонованою темою твору, бо твердо переконаний, що зміни — це найцікавіше, що трапляється в нашому житті, адже після довгих нудних днів, тижнів, місяців іноді так сильно хочеться додати яскравих фарб до людської буденності, спробувати щось нове, захопитися чимось прекрасним, оригінальним. Іноді зміни допомагають нам перелаштуватися й вирішити проблему, знайти натхнення.

Свої глибокі переконання можу підтвердити такими аргументами: по-перше, зміни часто стають нашим першим кроком до самовдосконалення, додають нам сил, енергії, натхнення для нових перемог, барв, аби розфарбувати нашу сіру буденність. Погодьтеся, часом набридає маршрут, яким рухаєшся кожного дня. Хочеться знайти щось відмінне, спробувати нове, незвідане, отримати інші враження. По-друге, у людей часом бувають моменти, коли здається, що небо завжди сіре, а чорна смуга в життєвому калейдоскопі не закінчиться ніколи, тоді потрібно почати змінювати щось у собі. Недарма кажуть: «Якщо не можеш змінити обставини, зміни своє ставлення до них».

Переконливим доказом мого першого аргументу є новела «Intermezzo» Михайла Коцюбинського. Ліричний герой цього твору — морально виснажений і тому хоче виїхати з міста, аби досягти гармонії з природою. Він приймає зміни, як належне, адже вони допомагають йому на деякий час «позбутися залізної руки города», набратися натхнення та сил для нових життєвих викликів.

Для доведення свого другого аргументу маю ще й приклад із власного життя. Цього року я закінчую школу й тому, як і більшість випускників, я вже обрав свою майбутню професію, але для того аби досягти своєї мети, мені довелося змінитися: сьогодні я повинен якнайкраще вчитися в школі, щоб після завершення школи успішно скласти зовнішнє незалежне тестування й вступити до престижного університету.

Отже, і справді, зміни — це найцікавіше, що трапляється в нашому житті. Вони допомагають розфарбувати нашу сіру й монотонну буденність яскравими фарбами нових вражень та звершень. Тож не варто боятися змінюватися.