Твір на тему: «Я й мій улюблений сучасний літературний герой»



Сучасна література постає перед читачами в усій її багатогранності: різноманіття жанрів, стилів, сотні тем і проблем, що порушуються. Власне, кожен може знайти щось до душі. Щодо мене, останнім часом я захоплююся жанром фентезі. Магічні здібності, незвичайні істоти, гра фантазії — все це поєднується з основними проблемами людствами саме в фентезі-творах. Найулюбленішим моїм твором цього жанру, якщо розглядати саме сучасний етап розвитку літератури, є цикл книг про Гаррі Поттера англійської письменниці Джоан Ролінґ, а улюблений герой цієї книги, власне, — сам Гаррі.

Найперше, що мені сподобалося — стиль написання. Письменниця використовує живу, яскраву мову, насичує книгу чудовими художніми засобами, проте не перевантажує читача ними. Мабуть, тому серія книг про Гаррі Поттера наразі така популярна серед дітей.

По-друге, у цій історії зображено багато «вічних», та від цього не менш цікавих для підлітка тем: дружба, кохання, справедливість, конфлікт між добром і злом, сміливість. Саме зі справедливості починається перша книга про Гаррі: знедолений хлопчик-сирота, що постійно зазнає кривд і образ від родини, в якій змушений жити, потрапляє до світу магії, де має нагоду віднайти своє щастя та справжню долю. Гаррі — рішучий, сміливий і хоробрий, здатний до самопожертви: він готовий прийняти виклик Темного Лорда заради блага всього чаклунського світу, готовий зустріти смерть заради щастя інших. Напевно, саме ця риса головного героя найбільше мене захоплювала при читанні. Постійно виникало питання: «А як би в такій ситуації вчинила я?». Напевно, у мене не вистачило б сміливості та відваги.

По-третє, читаючи книги про Гаррі Поттера, я справді поринала в інший, таємничий і магічний світ. Велетні, чорні та білі маги, професійні чаклуни та учні, що тільки вчаться мистецтву чарів, — це зацікавлювало все більше та більше. Ця подорож іншим світом тривала, на жаль, не так довго, як би того хотілося. Я не помітила, як прочитала всі сім книг про Гаррі Поттера.

Здавалося, що тепер я знаю всю цю історію досконало. Проте я впевнена, що залишилися нерозгорнуті таємничі сторінки, непізнані сторони та риси мого улюбленого героя сучасної літератури. Саме тому я планую згодом ще раз побувати в світі чарів і чаклунства, ще раз відкрити для себе Гаррі Поттера, вже нового та зовсім іншого. Хто знає, можливо, він постане в негативному світлі? Або ж, в іншому разі, захопить мене ще більше.